Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul si FMI au stabilit o lista cu 10 companii monitorizate prioritar

Guvernul si FMI au stabilit o lista cu 10 companii monitorizate prioritar

Guvernul si Fondul Monetar International (FMI) au stabilit o lista cu zece companii de stat ale caror evolutii financiare vor fi monitorizate cu prioritate, in vederea reducerii volumului de subventii, conform scrisorii suplimentare de intentie la acordul stand-by incheiat cu institutia financiara.

Pe lista companiilor care vor fi supravegheate cu prioritate au fost incluse Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport CFR Calatori, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, Societatea Comerciala Electrificare CFR si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare.

"In urma primei evaluari, monitorizarea se va concentra pe aceste intreprinderi. Pe parcursul celei de-a doua misiuni de evaluare, dupa ce sistemul de monitorizare al Ministerului Finantelor va fi fost rafinat, se vor stabili tinte orientative trimestriale pentru 2010 privind soldul operational - castiguri inainte de dobanzi, impozite si taxe -, net de subventii, al celor mai mari 30 de intreprinderi dupa cheltuielile totale", se arata in scrisoare.


Documentul confirma totodata informatiile transmise anterior de MEDIAFAX privind obligatiile impuse intreprinderilor de stat. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 846 ori
Citeste mai multe despreintreprinderi dobanzi impozite taxe