Guvernul s-a angajat sa reduca personalul din sectorul public cu 70.000 salariati in acest an

Marti, 11 Mai 2010, ora 09:56
1637 citiri
Guvernul s-a angajat sa reduca personalul din sectorul public cu 70.000 salariati in acest an

Guvernul s-a angajat sa limiteze pana la inceputul anului viitor personalul din sectorul public la 1,29 milioane de salariati, ceea ce reprezinta disponibilizarea a 70.000 de bugetari, putin peste 5%, reiese din datele prezentate in scrisoarea suplimentara de intentie la acordul cu FMI, obtinuta de MEDIAFAX.

"Vom limita totodata fondul de salarii in 2011 la 39 de miliarde de lei si vom stabili o limita de 1,29 milioane total angajati in sectorul public la inceputul anului 2011. Pentru a incuraja disciplina bugetara, ierarhizarea dupa activitati a proiectelor si sporirea eficientei, Ministerul Finantelor va transmite limite orientative de cheltuieli ordonatorilor primari de credite, in procesul de elaborare a strategiei fiscale", se arata in scrisoarea suplimentara convenita de autoritatile romane si misiunea de evaluare a Fondului Monetar International (FMI).

Totodata, autoritatile promit infiintarea unei echipe de analiza sprijinita de Guvern, care va avea rolul sa asigure legatura intre strategia fiscala si bugetele anuale.

"Vom infiinta o echipa de analiza sprijinita de Cabinet, care sa analizeze propunreile de buget ale ministerelor ordonatoare, sa preseze aceste ministere in directia imnbunatatirii propunerilor lor si a cresterii productivitatii, a ridicarii calitatii serviciilor oferite si reglementarilor in conformitate cu cerintele legii responsabilitatii fiscale, si a realizarii unui raport privind reducerile de cheltuieli generatoare de eficienta, care sa fie incorporate in bugetul anului 2011", se mai spune in document.

Potrivit ultimelor date prezentate de Guvern, la finele lunii martie numarul de personal in sectorul public s-a ridicat la 1,36 milioane de angajati, cu 36.000 de salariati mai putin decat in decembrie 2008.

Surse participante la negocierile cu FMI au declarat pentru MEDIAFAX ca peste 140.000 de angajati din sectorul public vor fi disponibilizati pana la inceputul anului viitor, pentru a mentine cheltuielile de personal in 2011 in limitele convenite cu FMI.

 

#sector public angajati disponibilizari fmi , #stiri FMI