Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul s-a angajat la FMI ca fiecare dintre companiile monitorizate va reduce arieratele cu 2,5%

Guvernul s-a angajat la FMI ca fiecare dintre companiile monitorizate va reduce arieratele cu 2,5%

Guvernul s-a angajat in negocierile cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana ca fiecare dintre cele zece companii monitorizate sa reduca trimestrial arieratele cu 2,5%, diminuarea urmand sa fie efectuata incepand cu al treilea trimestru al acestui an, precizeaza Mediafax.

Executivul si FMI au convenit, in luna februarie, un grafic de limitare in 2010 a pierderilor fara subventii, taxe si dobanzi, la nivelul celor zece companii de stat monitorizate, pana la 1,3 miliarde lei la finele lunii martie si la 2,6 miliarde lei la sfarsitul lunii iunie.

Tintele pentru primul si al doilea trimestru au fost incluse in scrisoarea suplimentara de intentie la acordul stand-by convenita cu FMI la inceputul lunii februarie, iar urmatorul prag a fost stabilit la evaluarea din ultimele doua saptamani.

Lista companiilor monitorizate cuprinde Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport CFR Calatori, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, Societatea Comerciala Electrificare CFR si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare.

Guvernul si FMI au convenit anterior ca evolutiile financiare ale acestor companii de stat sa fie monitorizate cu prioritate, in vederea reducerii volumului de subventii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1057 ori
Citeste mai multe desprearierate companii fmi reducere