Guvernul pregateste o sedinta pentru a aproba ultima scrisoare FMI

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 07:40
1080 citiri
Guvernul pregateste o sedinta pentru a aproba ultima scrisoare FMI

Guvernul intentioneaza sa se reuneasca in sedinta la inceputul saptamanii viitoare, pentru a aproba forma finala a scrisorii de intentie convenita cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala la misiunea de evaluare din iulie-august, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti in perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

In luna martie, autoritatile romane au decis sa prelungeasca intelegerea cu Fondul Monetar International, printr-un acord de tip preventiv in valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI.

Atunci, FMI a pus la dispozitia Romaniei o prima transa in valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala. 

#guvern, # sedinta guvern, # guvern scrisoare fmi , #stiri FMI