Guvernul introduce din iulie scutirea de impozit pe profitul reinvestit

Marti, 04 Februarie 2014, ora 09:30
1609 citiri
Guvernul introduce din iulie scutirea de impozit pe profitul reinvestit

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International (FMI) sa introduca din luna iulie scutirea de impozit pe profitul reinvestit, metodologia de aplicare urmand sa fie redactata pana in aprilie, la urmatoarea misiune la Bucuresti a Fondului, a anuntat premierul Victor Ponta.

"In scrisoarea de intentie si in memorandum vom avea trecut foarte clar faptul ca, in cursul urmatoarei misiuni, din luna aprilie, pana atunci, Guvernul vine cu masurile si metodologia de implementare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit", a spus Ponta.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania a solicitat Guvernului sa sustina in negocierile cu FMI scutirea impozitarii profitului reinvestit, cresterea finantarii unor programe care genereaza locuri de munca si reducerea impozitarii salariilor pentru dezvoltarea economica.

Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru de Finante, a declarat, in 9 ianuarie, ca masura neimpozitarii profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie, odata cu cea de scadere a CAS, daca aceasta nu va avea un impact bugetar negativ si dupa discutii pe aceasta tema in USL si cu FMI.

#scutiri taxe, #profit reinvestit, #taxe guvern , #stiri FMI