Grecia, paralizata joi de o noua greva generala

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 11:26
1113 citiri
Grecia, paralizata joi de o noua greva generala

Transporturile si serviciile publice vor fi perturbate din nou joi in Grecia, unde sindicatele organizeaza o noua greva, in semn de protest fata de reforma sistemului de pensii si de masurile de austeritate decise de guvern, relateaza Mediafax.

Cea de-a sasea greva generala organizata in acest an va afecta transporturile feroviare, aeriene si maritime si ii va impiedica pe turisti sa ajunga in insulele grecesti.

Cele doua principale companii aeriene elene, Olympic Air si Aegean, urmeaza sa anuleze 34 de zboruri si sa amane alte 45 curse, printre care se numara si curse internationale.

O greva de patru ore a controlorilor aerieni, incepand cu ora 7.00 GMT, va afecta si alte companii aeriene care opereaza in Grecia.

"In aceste patru ore, nu va zbura nici un avion", a declarat un purtator de cuvant al aeroportului din Atena.

Greva va bloca si transportul urban la Atena, dar va afecta si administratia, spitalele si companiile publice, precum si presa, dupa ce sindicatul ziaristilor a anuntat ca va participa la miscarea de protest.

Protestul a fost convocat de doua mari centrale sindicale - GSEE pentru sectroul privat si Adedy pentru functionarii publici - si de Frontul sindical comunist Pame.

In cursul diminetii, in marile orase elene sunt programate si marsuri de protest.

Masurile de austeritate au fost adoptate de guvernul socialist la solicitarea UE si FMI, in schimbul unui ajutor financiar masiv, in valoare de 110 miliarde de euro, pentru o perioada de trei ani. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, # greva, # generala , #stiri FMI