Grecia lanseaza o emisiune de titluri de stat in valoare de 1,5 miliarde euro

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 13:01
1194 citiri
Grecia lanseaza o emisiune de titluri de stat in valoare de 1,5 miliarde euro

Grecia urmeaza sa lanseze marti o emisiune de titluri de stat cu scadenta la trei luni in valoare de 1,5 miliarde euro, inainte de inceperea discutiilor cu UE si cu Fondul Monetar International (FMI), referitoare la detaliile tehnice ale unui eventual ajutor, relateaza Les Echos, citat de NewsIn.

Rezultatele emisiunii, ce a fost anuntata de vineri de agentia de gestionare a datoriilor publice din Grecia, urmeaza sa fie cunoscute in cursul zilei de marti.

Emisiunea va fi urmarita indeaproape de investitorii internationali, in contextul in care luni au inceput sa circule in piete o serie de informatii legate de agravarea crizei din Grecia.

Randamentul titlurilor grecesti a atins luni un nou record, de 7,6%. Martea trecuta, Grecia a vandut titluri de stat de 1,56 miliarde euro, la randamente de sub 5%, in cardul unei operatiuni similare.

Grecia a vandut titluri de stat cu scadenta la sase luni in valoare de 780 milioane euro, la un randament de 4,55%, si titluri cu scadenta la un an, in valoare de 780 milioane euro, la un randament de 4,85%.

Reprezentantii FMI si UE urmeaza sa inceapa miercuri discutiile cu oficialii greci, pentru a stabili conditiile tehnice ale unui eventual ajutor.

Premierul grec, George Papandreou, a declarat luni ca, daca interesele tarii o cer, va recurge fara ezitari la un mecanism de finantare din partea FMI si UE.

Grecia ar putea avea nevoie de 80 miliarde euro pentru a evita falimentul, dublu fata de nivelul prevazut de acordul european, potrivit guvernatorului bancii centrale germane Bundesbank, Axel Weber, citat marti indirect de Wall Street Journal. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia, # FMI, # criza, # UE , #stiri FMI