Grecia, ferita de faliment (Uniunea Europeana)

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 17:36
1412 citiri
Grecia, ferita de faliment (Uniunea Europeana)

Odata cu aprobarea planului de austeritate de care Parlamentul elen, Grecia are toate sanseze sa scape de faliment si sa primeasca cele 12 miliarde de la UE si FMI, anunta reprezentantii CE si cei ai Consiliului European, potrivit Mediafax.

Grecia a aprobat PLANUL DE AUSTERITATE. Vezi cat de dure sunt masurile

"Grecia a facut un pas important pe drumul consolidarii fiscale si al reformelor structurale necesare sustinerii dezvoltarii", se arata intr-o declaratie comuna a presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, si a presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Cei doi au aratat ca daca legile necesare aplicarii reformelor vor fi aprobate joi in legislativul elen, asa cum este asteptat, faptul va permite furnizarea urmatoarei transe de finantare, de 12 miliarde de euro, din asistenta financiara de 110 miliarde de euro aprobata anul trecut.

De asemenea, acordul Parlamentului va permite aprobarea rapida a celui de-al doilea pachet de asistenta financiara.

Programul de austeritate a fost sustinut in legislativul elen de 155 de parlamentari, din totalul de 300, in timp ce 138 au votat "impotriva".

Planul propus de autoritati vizeaza reduceri de cheltuieli, majorari de taxe si infiintarea unei autoritati de privatizare. 

Joi va fi votata o a doua lege, care face posibile masuri bugetare individuale si privatizarea unor active ale statului. 

#austeritate, #faliment grecia, #finantare grecia, #grecia, #plan austeritate grecia, #transa fmi , #stiri FMI