Grecia cere sprijin din partea UE pentru reducerea costurilor de finantare

Joi, 18 Martie 2010, ora 14:40
1277 citiri
Grecia cere sprijin din partea UE pentru reducerea costurilor de finantare

Premierul grec George Papandreou a facut apel la partenerii din zona euro sa ajute Grecia sa reduca nivelul costurilor de imprumut, insistand asupra faptului ca nu cere ajutoare din partea contribuabililor europeni si ca nu va face apel la Fondul Monetar International (FMI), relateaza NewsIn.

"Nu cerem bani de la contribuabilii germani, francezi, italieni sau de la altii", a declarat Papandreou, intr-un discurs adresat Parlamentului European.

"Tot ce spunem e ca avem nevoie de sustinere politica solida pentru a face reformele necesare si pentru a ne asigura ca nu trebuie sa platit mai mult decat trebuie pentru implementarea lor", a spus premierul grec.

Papandreou a cerut Uniunii Europene sa ajuga saptamana viitoare la un acord pentru un mecanism de sustinere financiara, in cadrul summitului liderilor de stat si de guvern.

De asemenea, atat premierul grec, cat si unii politicieni germani au indicat miercuri posibilitatea unui ajutor din partea Fondul Monetar International (FMI).

Papandreou a precizat din nou joi ca prefera sprijinul UE si ca spera ca guvernul grec sa nu fie nevoit sa apeleze la FMI.

El s-a aratat sceptic cu privire la ideea vehiculata de Germania, de a exclude un stat din zona euro in cazul in care incalca excesiv regulile de disciplina bugetara.

"Simpla sanctionare nu poate fi o solutie, iar excluderea unui stat din zona euro ar fi un esec nu numai pentru statul exclus, ci si pentru uniunea monetara", a declarat Papandreou. 

#grecia, # sprijin, # ue, # costuri, # finantare , #stiri FMI