Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia are nevoie de bani pana la 19 mai

Grecia are nevoie de bani pana la 19 mai

Grecia are nevoie de banii de la Uniunea Europeana si FMI pana la 19 mai, intrucat nu se mai poate imprumuta de pe piete, a declarat, marti, ministrul elen de Finante Georges Papaconstantinou.

"Termenul limita este 19 mai, data la care ajung la maturitate obligatiuni elene in valoare de noua miliarde de euro", a spus ministrul.

Papaconstantinou a explicat deputatilor socialisti eleni ca, avand in vedere incapacitatea Greciei de a apela la piete, acordul trebuie finalizat, aprobat, semnat si banii deblocati de FMI si partenerii europeni pana la acea data.


In acest context, "situatia politica din Europa nu ajuta, deoarece opiniile sunt deseori divergente si lipsite de claritate", a mai spus ministrul.


Papaconstantinou a aratat, luni, ca in prezent conditiile la care Grecia se poate imprumuta de pe piete au devenit prohibitive, cu alte cuvinte tara este incapabila sa mai obtina credite.


Papaconstantinou a recunoscut pe de alta parte ca deficitul bugetar aferent anului 2009, estimat la 13,6% de biroul european de statistica Eurostat, ar putea ajunge la 14%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1313 ori
Citeste mai multe despregrecia bani imprumut fmi ue