Grecia, amagita de FMI?

Vineri, 27 Mai 2011, ora 10:06
1125 citiri
Grecia, amagita de FMI?

Grecia ar putea pierde o transa de la Fondul Monetar International, sustine presedintele consiliului de finante din Uniunea Europeana, Jean-Claude Juncker, care a precizat ca este posibil ca FMI sa nu mai acorde Greciei transa programata pentru luna iunie.

Efectele pe care le-ar putea resimti Romania, in cazul in care Grecia va intra in incapacitate de plata sunt limitate, aprecieaza de economistii romani.

"Singura veriga dintre cele doua economii este sistemul bancar. Trebuie subliniat insa ca bancile locale nu sunt filiale ale bancilor elene, ci sunt de sine statatoare, ceea ce inseamna ca atat timp cat in Romania ele sunt solide, si sunt, nu vor fi probleme notabile", a declarat pentru gandul Radu Craciun, director de investitii Eureko Pensii.

In cadrul unui seminar sustinut la Bucuresti, economistul Nouriel Roubini, poreclit Dr. Doom, apreciaza ca nu se mai pune problema lui "daca" ci lui "cum" va intra Grecia in criza.

Roubini a mai spus ca in statul elen nu mai poate gestiona singur situatia, in condtiile in care datoria publica a Greciei a urcat la 160% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, #grecia, #ministri finante, #transa fmi , #stiri FMI