Grecia acuza Germania ca stimuleaza speculatiile pe obligatiunile grecesti

Luni, 22 Martie 2010, ora 18:03
1289 citiri
Grecia acuza Germania ca stimuleaza speculatiile pe obligatiunile grecesti

Grecia a acuzat luni Germania ca permite bancilor sa faca speculatii pe titlurile de stat grecesti, potrivit vicepremierului grec, Theodoros Pangalos, citat de AFP si preluat de NewsIn.

"In spatele pozitiei germane este calculul ca, speculand impotriva obligatiunilor grecesti si permitand institutiilor monetare si de credit sa participe la acest joc mizerabil, germanii vor avea de castigat", a declarat Pangalos.

"In timp ce tarile din sudul Europei sunt afectate de deprecierea euro, exporturile germane beneficiaza de aceasta scadere" a monedei europene, a adaugat el.

Germania a iritat recent unele tari din UE prin faptul ca s-a opus unor ajutoare financiare europene pentru Grecia, care se confrunta cu grave probleme bugetare.

Germania s-a declarat luni pregatita sa discute cu partenerii europeni despre modalitatile de ajutorare a Greciei, cu implicarea Fondului Monetar International (FMI), dar a dat asigurari ca sustinerea statului elen nu se regaseste pe ordinea de zi a summitului din aceasta saptamana. 

#grecia, # germania, # speculatii, # obligatiuni , #stiri FMI