Grecia a scapat de faliment

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 12:12
1296 citiri
Grecia a scapat de faliment

Ministrii de finante din Zona euro au aprobat deblocarea ultimei transe din imprumutul de urgenta alocat Greciei, potrivit NewsIn.

UE urmeaza sa deblocheze circa 12 miliarde de euro in urmatoarele doua saptamani, pentru a ajuta Grecia sa isi plateasca la timp datoriile si sa evite falimentul.

La inceputul acestei saptamani, Parlamentul elen a aprobat un nou pachet de masuri de austeritate, cerute de Uniunea Europeana si de Fondul Monetar International, in pofida protestelor ce au degenerat in violente.

UE si FMI au convenit deja sa ofere Atenei un prim imprumut de urgenta de 110 miliarde de euro, iar ministrii din finante din Zona euro discuta in prezent detaliile pentru un al doilea pachet, care sa ajute Grecia sa isi plateasca datoriile pana la sfarsitul lui 2014.

Ministrul elen de finante Evangelos Venizelos a salutat aceasta decizie, care "consolideaza credibilitatea internationala a tarii".

"In prezent este cruciala implementarea la timp si eficienta a deciziilor luate in Parlament, pentru a putea iesi treptat din criza, in interesul economiei nationale si cetatenilor greci", a adaugat el.

Anterior, ministrul polonez de finante Jacek Rostowski a criticat modul in care Europa administreaza criza elena.

El a sugerat ca se pune prea mult accent pe masurile de austeritate si nu suficient pe cresterea economica. 

#grecia, #imprumut grecia, #transa grecia, #ue , #stiri FMI