Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia a primit o extindere a perioadei de rambursare a imprumutului extern

Grecia a primit o extindere a perioadei de rambursare a imprumutului extern

Grecia va obtine o extindere a perioadei de rambursare a ajutorului primit din partea Uniunii Europene si FMI cu patru ani si jumatate, pana in 2021, astfel incat sa fie egala cu termenul de sapte ani al finantarii convenite duminica pentru Irlanda, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

In luna mai, Grecia a primit o finantare in valoare de 110 miliarde de euro din partea UE si FMI, care va fi acordata esalonat in trei ani, pana in 2013, pentru evitarea falimentului.

Irlanda a obtinut la randul ei, duminica, un program de sprijin de 85 de miliarde de euro,rambursabil intr-o perioada de sapte ani si jumatate, iar ministrii de Finante comunitari au declarat ca vor analiza rapid necesitatea alinierii maturitatilor imprumuturilor celor doua tari.

"Acest fapt va elimina complet orice indoiala privind capacitatea Greciei de a returna ajutorul", a declarat comisarul pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn.

Era posibil ca guvernul elen sa nu poata respecta termenele initiale de plata a ajutorului, ca urmare a scaderii veniturilor bugetare, intr-o economie care s-ar putea contracta cu 4,2% in acest an si 3% in 2011.

Deficitul bugetar al Greciei a atins anul trecut un nivel record pentru zona euro, de 15,4% din PIB, iar pentru acest an este estimat la 9,4% din PIB.

In 2011, deficitul bugetar este prognozat la 7,4% din PIB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1048 ori
Citeste mai multe despregrecia imprumut rambursare finantare