Grecia a acceptat masuri de austeritate de 24 mld. euro in schimbul ajutorului de la UE si FMI

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 13:45
1544 citiri
Grecia a acceptat masuri de austeritate de 24 mld. euro in schimbul ajutorului de la UE si FMI

Grecia a acceptat sa introduca, in schimbul ajutorului de la UE si FMI, un program de austeritate de 24 miliarde de euro, care include masuri precum inghetarea salariilor din sectorul public timp de trei ani, au declarat surse apropiate discutiilor, citate de Financial Times (FT), precizeaza Mediafax.

Detaliile financiare ale pachetului de masuri, care are ca scop reducerea deficutului bugetar cu 10-11% din PIB in urmatorii trei ani, sunt inca negociate de autoritatile din Grecia cu reprezentantii UE si FMI, potrivit surselor citate.

Guvernul elen va anunta pana cel tarziu duminica acordul cu Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE) privind masurile de austeritate pe care statul elen trebuie sa le ia pentru deblocarea ajutorului financiar international, au declarat anterior surse apropiate negocierilor, citate de AFP.

Premierul grec a cerut saptamana trecuta activarea mecanismului de ajutor, estimat la 45 de miliarde de euro, elaborat de statele din zona euro si de FMI pentru a preveni intrarea statului elen in incapacitate de plata.

#masuri austeritate deficit reducere grecia , #stiri FMI