Ghetea: Dobanzile la creditele in lei vor fi de maximum 14% la finalul anului

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 11:15
1589 citiri
Ghetea: Dobanzile la creditele in lei vor fi de maximum 14% la finalul anului

 

Dobanzile la depozitele in lei vor continua sa scada, plasandu-se la sfarsitul anului semnificativ sub 10%, iar dobanzile la credite vor ajunge sa se plaseze sub 14% pe an, in conditiile in care trebuie sa ramana un diferential de 5% intre acestea, considera presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea.

"Mi-as dori sa continue semnalele BNR de scadere a dobanzilor in Romania.

Raman convins ca, la sfarsitul anului, dobanzile la depozite vor fi sub 10%, iar la credite de maximum 14%, deoarece un diferential de 5 puncte trebuie sa ramana", a explicat marti presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Intrebat despre viitoare intrevederi ale reprezentantilor ARB cu FMI, Ghetea a precizat ca a existat, cu 10 zile in urma, o intalnire tehnica a ARB cu specialisti ai FMI, in care s-au discutat detalii tehnice, pe probleme juridice.

O delegatie a FMI este asteptata la Bucuresti, in perioada urmatoare, pentru a initia discutiile cu autoritatile romane in vederea livrarii celei de-a treia transe din imprumutul de la Fond, de circa 1,5 miliarde euro.

Referitor la evolutia monedei nationale, Ghetea a apreciat ca volatilitatea din ultima perioada este determinata de contextul politic si economic tensionat.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dobanzi, #depozite in lei, #credite, #FMI, #BNR, #imprumut , #stiri FMI