Germania vrea o procedura de insolventa pentru state

Duminica, 21 Martie 2010, ora 23:18
1006 citiri
Germania vrea o procedura de insolventa pentru state

Presedintele Germaniei, Horst Koehler, fost sef al Fondului Monetar International (FMI), a declarat sambata, intr-un interviu acordat revistei Focus, ca ar trebui elaborat un "mecanism de insolventa" pentru tarile care nu mai fac fata datoriilor de stat.

Koehler a aratat ca sunt necesare masuri care sa fie utilizate in cazul statelor cu datorii prea mari, similare procedurilor de insolventa aplicate in cazul companiilor.

Oficialul a subliniat ca ideea nu se refera la Grecia.

Statul elen se confrunta cu probleme serioase in sistemul finantelor publice, cu un deficit bugetar de peste 12% din PIB si o datorie publica de 120% din PIB.

"Este posibil sa existe tari care nu vor putea face fata propriilor datorii.

De aceea este timpul sa ne gandim la ceea ce pana acum era de neconceput. Avem nevoie de o procedura metodica de insolventa nu numai pentru companii, ci si pentru state", a afirmat presedintele Germaniei.

Koehler, care s-a retras in 2004 din functia de director executiv al FMI pentru a prelua presedintia Germaniei, a notat ca exista riscul de "haos" daca o tara devine insolventa, fiind astfel nevoie de predictibilitate in aceasta situatie.

"De aceea avem nevoie de un proces ordonat, pentru ca toata lumea sa stie care sunt regulile", a spus fostul sef al FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#germania, #insolventa, #fmi, #datorii , #stiri FMI