Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania imprumuta FMI cu 15 miliarde euro

Germania imprumuta FMI cu 15 miliarde euro

Banca centrala a Germaniei - Deutsche Bundesbank - a semnat cu Fondul Monetar International (FMI) un acord prin care ii acorda un imprumut de 15 miliarde euro pentru majorarea resurselor, in scopul combaterii efectelor crizei economice, a anuntat marti seara Fondul.

Acordul este parte a unei intelegeri din luna martie, prin care Uniunea Europeana s-a angajat sa contribuie cu pana la 75 miliarde euro pentru a sustine capacitatea de imprumut a FMI. UE s-a angajat ulterior sa suplimenteze finantarea cu inca 50 miliarde euro.

Semnarea acordului cu banca centrala a Germaniei inseamna ca Fondulpoate aduce noi resurse celor deja existente prin acordurile de imprumut semnate cu alti membri.


Acestea contribuie la cresterea resurselor Fondului, asa cum a fost cerut in aprilie 2009 de reprezentantii G20 si de Comitetul Financiar si Monetar International, pentru a oferi la timp sprijin adecvat membrilor FMI afectati de actuala criza economica. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1509 ori
Citeste mai multe despreacord criza fmi imprumut ue