Geoana vrea consultari cu sindicatele inainte ca Guvernul sa demareze "discutiile formale" cu FMI

Luni, 16 Martie 2009, ora 15:21
791 citiri
Geoana vrea consultari cu sindicatele inainte ca Guvernul sa demareze "discutiile formale" cu FMI

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca marti va avea loc o consultare cu reprezentantii sindicali la nivel national si judetean, precum si cu federatiile de pensionari, discutiile avand un rol premergator negocierilor formale pentru obtinerea de catre Romania a unui credit extern.

Geoana a declarat ca in cursul discutiilor avute in Biroul Permanent National al PSD s-a discutat despre nevoia "ca inainte de intrarea in orice discutie formala cu FMI, cu Comisia Europeana, cu Banca Mondiala sau cu BEI" sa aiba loc o discutie "obligatorie cu partenerii sociali". "Impreuna cu domnul Petcu, am decis ca maine dupa-amiaza sa avem o consultare cu reprezentantii sindicali la nivel national si judetean, impreuna cu federatiile de pensionari din intreaga tara. Credem ca aceasta este o maniera corecta si democratica pe care un partid de stanga trebuie sa o aplice intr-un moment in care se iau decizii foarte importante pentru starea economiei si pentru starea echilibrului social din Romania", a spus Mircea Geoana.

Totodata, el a adaugat ca PSD a semnat impreuna cu presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, un addendum la protocolul de colaborare deja existent. "Acest addendum implica un nivel mai mare de concertare si consultare intre noi si, de asemenea, in statutul modificat al partidului vom aduce acele amendamente necesare pentru a formaliza la nivel national si teritorial o relatie privilegiata intre PSD si CNSLR Fratia", a explicat liderul PSD.

De asemenea, Geoana spune ca miercuri va fi prezentata propunerea PSD cu privire la un plan de iesire din criza economica si relansarea economiei. "Aceasta propunere va fi prezentata in ziua de miercuri la Comitetul Executiv National largit al partidului nostru, cu participarea grupului ministerial, a grupului parlamentar al PSD si a principalilor lideri din teritoriu ai partidului nostru", a mai spus Mircea Geoana.

#consultare, #discutii, #fmi, #geoana, #guvern, #sindicate , #stiri FMI