Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Geoana: Romania se va achita de obligatiile asumate cu FMI, BM si UE

Geoana: Romania se va achita de obligatiile asumate cu FMI, BM si UE

Presedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoana, a dat, joi, in cadrul unei dezbateri pe teme economice, un semnal oficial, in nume propriu, precizand ca Romania se va achita de obligatiile financiare asumate cu FMI, BM si UE, in pofida crizei politice pe care o traverseaza.

"Asigurarea finantarii externe in acest moment reprezinta o prioritate absoluta. Nu exista solutii alternative. Poate peste un an, cand va trece criza, cand se va atenua criza, ne vom putea gandi, eventual, la alte surse. Azi vreau sa dau un semnal ofical in numele meu si in capacitatea politica pe care o am - si vom vedea ce se va intampla si in viitor - ca Romania se va achita de obligatiile asumate cu Fondul Monetar, Banca Mondiala si Comisia Europeana", a spus Geoana, la dezbaterea "Pulsul economiei reale".

El a aratat ca, in acest moment, este necesara rezolvarea rapida a crizei politice, pe de o parte, si asigurarea institutiilor financiare internationale ca, indiferent de momentul pe care il traversa, Romania se va achita de obligatiile sale cu FMI, BM si UE, pe de alta parte.


"Saptamana viitoare, cand delegatiile Fondului Monetar si a Bancii Mondiale vor veni la Bucuresti - si sper sa nu isi amane venirea, in pofida crizei politice - vreau sa le asigur personal - si sper ca si ceilalti lideri politici, sunt convins ca si domnul Antonescu, liderul PNL, si toti cei care au un cuvant de spus in politica romanesca - ca este o obligatie sa asiguram finantarea externa si sa evitam momente extrem de delicate", a subliniat Geoana.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1451 ori
Citeste mai multe despregeoana romania finantare fmi bm ue