Geoana ii acuza pe Basescu si Boc ca se comporta "iresponsabil"

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 17:01
1543 citiri
Geoana ii acuza pe Basescu si Boc ca se comporta "iresponsabil"

Presedintele PSD Mircea Geoana i-a acuzat, marti, pe Traian Basescu si Emil Boc de comportament "iresponsabil" legat de "refuzul" de a trimite la Parlament bugetul pe 2010, precizand ca este amanata, astfel, "periculos" transa de la FMI si ca vizita Fondului si a CE in decembrie nu mai e posibila.

"Suntem azi la patru saptamani de cand domnul Basescu refuza cu obstinatie, impreuna cu Guvernul Boc, sa trimita Parlamentului bugetul pentru 2010. Asta inseamna amanarea periculoasa a transei de la FMI. Este clar ca ceea ce convenisem cu FMI, ca echipa Fondului si a Comisiei Europene sa vina in decembrie la Bucuresti, nu mai este posibil. Vreau sa exprim ingrijorarea noastra fata de modul absolut iresponsabil in care domnul Basescu si domnul Boc se comporta cu bugetul. Este vorba despre pensii, salarii, de investitii, de masuri fiscale pentru a lupta impotriva crizei si, de fapt, la acest moment, tara este neguvernata, este fara buget si de aceea asteptam cu interes evolutiile din urmatoarele zile", a spus Geoana, potrivit Mediafax.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marti, ca bugetul de stat pe 2010 ar trebui propus de noul Executiv deoarece acesta este chemat sa ia masurile necesare implementarii sale.


Presedintele Traian Basescu a promulgat, pe 2 decembrie, Legea prin care Guvernul demis este abilitat sa inainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, precum si legea responsabilitatii fiscale.


Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea articolului 26 din Legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor.


In 11 noiembrie, plenul Senatului, in calitate de Camera decizionala, a adoptat proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat sa inainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, dar si legea responsabilitatii fiscale.


Actul normativ modifica articolul 26 al Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului si stipuleaza ca, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiectele bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat.

 

#iresponsabilitate, # buget, # executiv, # transa, # fmi , #stiri FMI