Geoana: Demonizarea FMI, un sport popular

Miercuri, 04 August 2010, ora 00:09
1380 citiri
Geoana: Demonizarea FMI, un sport popular

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat marti la Realitatea TV ca "demonizarea FMI" este "un sport popular la nivel global" si o "retorica depasita de realitate", insa a adaugat ca refuzul lui Victor Ponta de a se intalni cu reprezentantii Fondului nu e un "capat de tara".

"Nu cred ca este un capat de tara refuzul lui Victor Ponta. Demonizarea FMI este un sport foarte popular la nivel global. (...) Demonizarea Fondului este o retorica depasita de realitate. Daca noi demonizam Fondul si Banca Mondiala, inseamna ca nu vorbim despre proasta guvernare din Romania", a declarat Geoana, citat de realitatea.net.

Social-democratul a avertizat insa ca uneori Comisia Europeana este cea inflexibila, nu FMI.

"Din punct de vedere al discutiilor de acasa este vorba de un tandem intre FMI si Comisia Europeana. Este o colaborare foarte stransa si as spune ca Comisia Europeana este chiar mai ortodoxa decat FMI, care e mai flexibil", a mai spus presedintele Senatului.

Geoana a efectuat recent o vizita in SUA, unde s-a intalnit, pe 27 iulie, la Washington, si cu presedintele Fondului, Dominique Strauss-Kahn.

Pe de alta parte, luni, Victor Ponta a anuntat ca a refuzat sa se intalneasca cu delegatia FMI. Saptamana trecuta, Ponta a spus ca cei de la FMI mint in legatura cu cifrele economice, dau romanilor "somnifere" si s-au transformat in "complicii" actualei puteri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, #geoana, #ponta , #stiri FMI