Geoana: Asteptam confirmare oficiala de la FMI privind discutiile de la Viena

Vineri, 27 Martie 2009, ora 16:13
1403 citiri
Geoana: Asteptam confirmare oficiala de la FMI privind discutiile de la Viena

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la Iasi, ca autoritatile romane asteapta confirmare oficiala de la Fondul Monetar International privind rezultatele discutiilor cu bancile straine de la Viena, aceasta fiind o conditie obligatorie a acordului de imprumut.

"Comunicatul de la sfarsitul intalnirii a fost destul de eliptic, in jargon financiar. Asteptam o confirmare din partea FMI si a Comisiei Europene cu privire la rezultatul acestei intalniri, pentru ca imprumutul pe care l-am contractat are o pre-conditie obligatorie precum ca in absenta unei intelegeri scrise si formale, ca banii bancilor straine raman in Romania si produc creditare si lichiditate in economia romaneasca, intreg acordul nu este valabil", a subliniat Mircea Geoana, in conferinta de presa.

Acesta a adaugat ca asteapta "cat de curand" elementele clare de angajament formal al acestor banci.

"Este important acest lucru deoarece caruta de bani pe care am imprumutat-o este in principal pentru rezerva BNR care are ca scop deblocarea creditarii", a mai spus Geoana.

Presedintele PSD a precizat ca a avut o discutie cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu pe care l-a invitat, saptamana viitoare, la o discutie informala cu conducerea Parlamentului cu privire la imprumutul de la FMI si Comisia Europeana.

"Opinia domnului Isarescu o dorim ca o certificare a faptului ca acest imprumut are o anumita finalitate si are o influenta pozitiva asupra evolutiei economiei romanesti", a completat seful social-democratilor.

#geoana, # confirmare, # fmi, # isarescu, # viena, # creditare, # banci , #stiri FMI