Geoana: Am pledat pentru continuarea relatiei cu FMI, CE, BM

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 10:02
948 citiri

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca in cadrul intalnirii avuta in SUA cu directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a pledat pentru continuarea relatiei cu FMI, CE si BM, chiar si in absenta unui nou acord de imprumut.

"Am pledat pentru continuarea relatiei cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, chiar si in absenta unui nou imprumut. O relatie structurata cu aceste institutii va putea permite recladirea increderii investitorilor interni si externi in economia romaneasca", a precizat Geoana.

El a aratat ca problema credibilitatii este una importanta, precizand ca ezitarile de care a dat dovada Guvernul de la Bucuresti, prin solutiile adoptate, a creat o "senzatie de incertitudine".

"Credibilitatea si predictibilitatea sunt doua elemente importante atunci cand e vorba de piete si de relansare economica", a spus Geoana.

Presedintele Senatului a mentionat ca i-a prezentat directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, situatia politica, economica si sociala din Romania, in contextul vizitei delegatiei FMI, CE si BM la Bucuresti, inclusiv problemele create de inundatiile care au condus la dificultati suplimentare si la pierderi importante umane si materiale.

"Am discutat despre modul in care se vede posibilitatea gasirii unui mai bun echilibru intre masurile de limitare a deficitului bugetar si de consolidare fiscala, pe de o parte, si relansarea economica si crearea de locuri de munca, pe de alta parte. A fost principala discutie cu Dominique Strauss-Kahn", a spus Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
#continuare, #economica, #fmi, #geoana, #relansare, #relatie , #stiri FMI