Geoana: Aduceti acasa banii din paradisurile fiscale

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 15:56
1472 citiri
Geoana: Aduceti acasa banii din paradisurile fiscale

Liderul PSD, Mircea Geoana si-a exprimat speranta ca o parte din banii romanesti aflati in paradisuri fiscale sa poata fi readusi in Romania, mai ales ca liderii mondiali au dat semnale ca nu mai incurajeaza transferul banilor in tari care practica impozite mici.

"Nu va ascund ca nu m-am abtinut sa intreb daca nu cumva resurse importante ar putea fi obtinute dupa ce la intalnirea G20 de la Londra s-a decis inchiderea robinetelor paradisurilor fiscale. O intuitie imi spune ca ceva bani romanesti ar putea fi si pe acolo", a spus Geoana, sugerand ca Executivul ar trebui sa aiba o strategie pentru atragerea acestui tip de capital.

Mircea Geoana a mai spus ca ar fi un semnal de seriozitate daca OUG privind rectificarea va fi adoptata de Parlament inainte de discutia din Board-ul FMI referitoare la Acordul cu Romania.

"A fost o solicitare ca, dupa incheierea primei etape de asumare a raspunderii Guvernului si de incheiere a acordului cu FMI, cu UE si alte institutii financiare internationale, Guvernul sa intre intr-o a doua faza de lupta impotriva crizei, in care Parlamentul asteapta o strategie completa de relansare economica.:

"Asteptam din partea Guvernului, dupa adoptarea acestei ordonante, o pozitie in Parlament cu prezentarea unei strategii economice pentru relansarea economica, de impulsionare a angajarilor si a pastrarii locurilor de munca, un plan de reforma structurala in domenii cheie", a declarat presedintele Senatului dupa intalnirea de marti a Birourilor Permanente a Parlamentului cu o echipa de ministri in fruntea careia se afla premierul Emil Boc.

Premierul Emil Boc a declarat, la finalul intalnirii de la Parlament cu membrii Birourilor Permanente si ai comisiilor economice, ca Executivul va veni de fiecare data in fata Legislativului pentru a raspunde intrebarilor si pentru a prezenta obiectivele de politica interna si externa.

Primul ministru a declarat ca OUG privind rectificarea bugetara si adoptarea unor masuri financiar-fiscale, adoptata sambata de Guvern, va contribui la limitarea efectelor crizei economice, va face posibila plata, in continuare, a salariilor si pensiilor, va crea premisa relansarii creditarii si va sprijini programul de investitii pe care Guvernul l-a anuntat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#bani, #boc, #fmi, #geoana, #impozite, #paradisuri, #ue , #stiri FMI