Geoana, acuzat ca pericliteaza acordul cu FMI

Luni, 14 Iunie 2010, ora 10:22
929 citiri
Geoana, acuzat ca pericliteaza acordul cu FMI

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, duminica, la Realitatea TV ca acum este acuzat ca doreste sa pericliteze perspectiva acordarii de catre FMI a urmatoarei transe pentru Romania, transmite Mediafax.

Geoana a mentionat ca daca i s-ar fi comunicat, nu neaparat prin scrisori, ca FMI doreste ca partea romana sa ia o decizie cat mai rapida legata de aprobarea sau nu de catre Parlament a masurilor Guvernului, atunci ar fi colaborat pentru un calendar cat mai comprimat legat de votul privind motiunea de cenzura.

Presedintele Senatului a mai declarat, la Realitatea TV, ca premierul Emil Boc nu a spus nimic, la intalnirea cu conducerile celor doua Camere de saptamana trecuta, despre termenul de trei zile invocat de seful statului in scrisoarea adresata celor doi presedinti ai Camerelor.

El a criticat demersul prin care seful statului a cerut devansarea datei de dezbatere si votare a motiunii de cenzura, mentionand ca argumentul invocat de presedintele Basescu, legat de termenul de trei zile, este gresit.

Presedintele Traian Basescu a trimis conducerii Parlamentului, joi, o scrisoare privind devansarea dezbaterii motiunii de cenzura, in conditiile in care data decisa de Parlament in acest sens este 15 iunie.

Seful statului a invocat prevederi constitutionale potrivit carora motiunile de cenzura se dezbat dupa trei zile de la prezentarea in plen.

Geoana a declarat, ulterior, ca cererea presedintelui nu este justificata.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a declarat surpinsa de declaratia presedintele Senatului, care a refuzat convocarea Birourilor Permanente, mentionand ca, prin decizia lui Geoana, nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar motiunea va fi votata marti.

#geoana, #motiune, #cenzura, #acord, #fmi, #basescu , #stiri FMI