Franks: sectorul public trebuie sa intre la regim

Marti, 08 Februarie 2011, ora 16:54
1302 citiri
Franks: sectorul public trebuie sa intre la regim

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a facut marti o noua comparatie incercand sa explice situatia economica a Romaniei, spunand ca sectorul bugetar este ca o persoana care trebuie sa slabeasca si sa intre la regim pentru a arata cum trebuie si "bine-proportionata", informeaza NewsIn.

Franks a spus, in cadrul unei intalniri cu membrii conducerii Senatului, ca in mod clar sectorul public nu functioneaza atat de bine pe cat ar trebui in acest moment, admitand insa ca au fost facute progrese, cum ar fi un deficit mai mic si reducerea numarului de angajati.

"Asta nu inseamna ca am rezolvat problema. Daca imi permiteti sa folosesc o mica comparatie, vorbim despre ajustarea bugetului in termeni de a strange cureaua. Pe termen scurt, daca strang cureaua mi se vor potrivi hainele, dar in cele din urma va trebui sa intru la regim si chiar sa slabesc si sa fac exercitii sau poate chiar sa-mi cumpar un costum nou pana ce arat cum trebuie si sunt bine-proportionat", a spus Franks, explicand ca acesta este drumul pe care Romania trebuie sa mearga, catre "restructurari".

Seful misiunii FMI a subliniat insa ca nu este vorba neaparat de reducerea numarului de angajati, ci de identificarea zonelor unde exista un numar prea mare si mutarea lor catre zonele cu deficit.

La finalul intalnirii, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a afirmat ca acest nou acord este "cel putin la fel de dificil ca cel anterior".

"Se muta in alte zone ale economiei, dar nu reprezinta un acord facil. Cine crede ca este un acord oarecare, este un acord extrem de constrangator, cu obligatii certe si cu consecinte economice si sociale foarte importante", a spus el.

Geoana a acuzat inca odata Guvernul ca a "pacatuit" prin lipsa de transparenta cu privire la continutul acordului.

"Este foarte greu sa mai intorci un acord odata ce a fost convenit si parafat intre Guvern, presedinte si partenerii internationali, iar rolul Parlamentului devine strict decorativ", a conchis acesta.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#ajustarea bugetului, #fmi, #geoana, #nou acord, #sectorul public, #situatia economica a romaniei , #stiri FMI