FMI vrea un raspuns flexibil pentru contracararea situatiei economice dificile din Letonia

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 09:54
1205 citiri
FMI vrea un raspuns flexibil pentru contracararea situatiei economice dificile din Letonia

Fondul Monetar International a recunoscut joi, printr-un purtator de cuvant, nevoia unui raspuns flexibil pentru a contracara situatia economica "dificila" din Letonia, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Purtatorul de cuvant al FMI, Caroline Atkinson, a refuzat sa ofere comentarii legate de politica monetara a Letoniei, ce prefera sa fixeze cursul monedei nationale de cel al euro, precizand doar ca misiunea FMI de la Riga are scop doar o serie de discutii cu autoritatile letone si partenerii europeni, privind imprumutul primit de statul baltic.

"Situatia este dificila si trebuie luate masuri", a declarat Atkinson cu ocazia unei conferinte de presa, adaugand ca "autoritatile au subliniat importanta controlarii datoriei guvernamentale si deficitelor, precum si pastrarea cursului valutar fixat la euro".

Letonia a respins ideea ca o depreciere controlata a monedei nationale, fixata de euro in cadrul programului ERM-2, ar fi necesara pentru a rezolva problemele ce afecteaza economia letona.

Letonia a incheiat anul trecut cu Fondul Monetar International (FMI) si cu Uniunea Europeana un acord pentru un imprumut de 7,5 miliarde euro, insa, de la incheierea acordului, conditiile economice s-au inrautatit semnificativ, estimarile indicand o comprimare economica de 16,5% in acest an.

"Raportul FMI se refera la pasii necesari intrunirii conditiilor actualului acord", a spus Atkinson.

"Desigur ca admitem ca trebuie sa raspundem in mod flexibil la schimbari, in aceasta situatie". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI, # economie, # acord, # imprumut , #stiri FMI