Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI vine maine, la Bucuresti

FMI vine maine, la Bucuresti
O misiune a Fondului Monetar International se va afla la Bucuresti, in perioada 25 ianuarie - 7 februarie 2006, pentru a purta discutii cu oficialii romani in cadrul Articolului IV consultari. Conform Articolului IV din Statutul FMI, Fondul desfasoara consultari periodice cu fiecare stat membru in vederea evaluarii situatiei macroeconomice. Misiunea se va intalni cu reprezentanti ai sindicatelor, industriei, ai bancilor si ai mediului academic, cu parlamentari si politicieni din opozitie.


Potrivit reprezentantului FMI in Romania, Graeme Justice, presiunile cu care se confrunta Romania sunt legate de tranzitie. In opinia lui Justice Graeme, Romania are nevoie de politici monetare, fiscale si salariale mai bune. Reprezentantul fondului a atras atentia asupra tendintei noilor state membre de a se automultumi cu propriile politici fiscale, considerand ca odata cu integrarea nu mai au motive din pricina carora sa se ingrijoreze.


Referitor la apropiata intalnire cu reprezentantii FMI, premierul roman, Calin Popescu Tariceanu considera ca "exista anumite contradictii intre necesitatile pe care Romania le are astazi din perspectiva aderarii la Uniunea Europeana si alte constrangeri economice care sunt sustinute de FMI."


Primul-ministru a spus ca, pana acum, Guvernul a demonstrat ca are capacitate, din punct de vedere economic, "sa asigure cele mai optime decizii" in functie de prioritatile pe care si le-a stabilit.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 775 ori