FMI va reduce previziunile de crestere economica mondiala, la 1-1,5%

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 09:57
948 citiri

Fondul Monetar International (FMI) isi va reduce din nou estimarile privind cresterea economica mondiala in 2009, de la 2,2% cat estimase in noiembrie, la 1-1,5%, ca urmare a deteriorarii conditiilor ecoomice, a declarat duminica un oficial al FMI citat de Reuters.

"Va fi revizuita la 1-1,5% in 2009, ceea ce e foarte mult. Perspectivele economiei globale s-au deteriorat in ultimele luni, increderea consumatorilor si a investitorilor a scazut la niveluri pe care nu le-am mai vazut de zeci de ani, iar activitatea a scazut de asemena foarte mult", a declarat pentru Reuters directorul adjunct al departamentului pietelor monetare si de capital al Fondului, Axel Bertuch-Samuels, la finalul unei conferinte din Emiratele Arabe Unite.

El a adaugat ca anul 2009 va fi unul foarte dificil pentru economia mondiala.

in noiembrie, FMI si-a redus previziunile de crestere a economiei mondiale in 2009 la 2,2%, cu 0,8 puncte procentuale mai putin decat estimase in octombrie, mentionand ca economiile industrializate se confruntau cu riscul recesiunii pentru un an intreg pentru prima oara dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Bertuch-Samuels a mai spus ca FMI ar urma sa publice miercuri un comunicat oficial cu estimari actualizate despre economie si a mentionat ca si tari emergente precum China si India vor avea parte de diminuari in ce priveste asteptarile de crestere economica.

#FMI, # previziune, # economica , #stiri FMI