FMI va finanta tarile sarace cu banii din vanzarile de aur

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 09:07
1271 citiri
FMI va finanta tarile sarace cu banii din vanzarile de aur

Fondul Monetar International a anuntat joi ca a primit aprobarea statelor membre pentru a transfera profiturile rezultate din vanzarea de aur pentru a finanta statele cu venituri reduse, transmite Reuters.

"Am ajuns la un nivel de aprobare suficient din partea statelor membre pentru a transfera profiturile din vanzarea de aur pentru a acoperi necesitatile de finantare ale tarilor cu venituri reduse", a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, intr-o conferinta de presa inaintea reuniunilor de toamna ale FMI si Bancii Mondiale.

In 2009 si 2010, FMI a strans 3,8 miliarde de dolari din vanzarea a 403,3 tone de aur, iar anul trecut a convenit sa distribuie acesti bani catre statele membre in doua parti, cu conditia ca statele membre sa reinvesteasca cel putin 90% din bani in programe de imprumuturi fara dobanda pentru tarile sarace. In prezent, un numar suficient de state mari, precum SUA, China si Japonia, au fost de acord sa renunte la sumele care le reveneau astfel ca tarile sarace sa beneficieze de cea mai mare parte a banilor. Pana acum, 151 din cele 188 de state membre ale FMI au fost de acord sa renunte la sumele care le reveneau.

In 2009, FMI si-a fixat ca tinta sa stranga 17 miliarde de dolari pentru a acorda imprumuturi tarilor sarace. Christine Lagarde a apreciat ca fondurile stranse de pe urma vanzarilor de aur vor face programul "Poverty Reduction and Growth Trust" sustenabil. Fondul ofera credite cu dobanzi reduse tarilor sarace din Africa, Asia si America Latina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tari sarace FMI, #vanzare aur FMI, #finantare tari sarace , #stiri FMI