FMI va face analize despre accesul populatiei sarace la serviciile financiare

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 15:22
1168 citiri
FMI va face analize despre accesul populatiei sarace la serviciile financiare

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat luni ca va studia accesul populatiei sarace din lume la serviciile financiare, pentru a putea oferi consultanta in legatura cu poliicile de reducere a fenomenului de saracie, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Directorul general FMI, Dominique Strauss-Kahn, si printesa Maxima a Olandei, fost bancher argentinian ce promoveaza mai multe strategii pentru dezvoltare, au semnat in cadrul reuniunii anuale a Fondului din Istanbul un acord pentru instituirea unui fond finantat de Olanda, cu scopul de a colecta statistici in acest sens. Peste doua miliarde de persoane nu au acces la "servicii financiare de baza", iar numai 20% din populatia lumii detine un cont de economii, a explicat printesa.

Strauss-Kahn a subliniat la randul sau succesul si utilitatea microcreditarii, insa a avertizat in legatura cu pericopul aparitiilor unor bule, in cazul in care aceasta nu va fi reglementata.

Proiectul va presupune din partea FMI colectarea regulata de date de la statele membre, in legatura cu imprumuturile, depozitele, datoriile si asigurarile, pentru a ajuta la determinarea politicilor de largire a accesului la serviciile financiare. 

 

#fmi, # acces, # servicii financiare, # cont economii , #stiri FMI