FMI: tinta de deficit bugetar este foarte mare

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 14:56
1519 citiri
FMI: tinta de deficit bugetar este foarte mare

Tinta de deficit bugetar negociata pentru acest an de FMI si autoritatile romane este deja "foarte mare", a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, aratand ca institutia va analiza la urmatoarea evaluare si modul in care Guvernul a redus cheltuielile bugetare, precizeaza Mediafax.

"La urmatoarea evaluare ne vom uita la intreaga imagine a cadrului macroeconomic. Facem o revizuire a tuturor factorilor si vom analiza modul in care Guvernul Romaniei si-a indeplinit angajamentele de a reduce cheltuielile bugetare", a spus Lybek.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat pentru Gandul ca Romania ar trebui sa negocieze cu Fondul posibilitatea ca pentru un an sau doi sa permita un deficit bugetar mai mare cu 1-2 puncte procentuale din PIB, iar diferenta sa fie folosita exclusiv pentru proiecte de investitii cu efect multiplicator in economie.

"Tinta de deficit bugetar pentru acest an este deja foarte mare", a spus Lybek, care nu a dorit sa se pronunte in privinta posibilitatii majorarii tintei de deficit bugetar pentru acest an, de 5,9% din PIB.

O misiune a FMI se va afla in Romania in perioada 27 aprilie - 7 mai pentru a evalua daca au fost indeplinite conditiile asumate prin acordul stand-by.

Raportul de evaluare va fi discutat in a doua jumatate a lunii iunie in board-ul FMI, care va decide daca elibereaza cea de-a cincea transa din acord, in valoare de 850 de milioane de euro.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene s-a aflat la Bucuresti in luna ianuarie pentru a doua si a treia evaluare a acordului stand-by.

In urma evaluarii, FMI a acordat Romaniei la finele lunii februarie transele a treia si a patra, in suma de aproximativ 2,4 miliarde euro.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Romania a atras deja imprumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, susține că un bugetar de lux al României are un salariu lunar de aproape zece ori mai mare decât cel al președintelui României, Klaus Iohannis....
#fmi, #tinta, #deficit, #bugetar , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO