FMI: SUA se indreapta catre dezastru

Joi, 30 Iunie 2011, ora 14:14
1827 citiri
FMI: SUA se indreapta catre dezastru

FMI avertizeaza SUA cu privire la riscurile pe care le prezinta amanarea deciziei cu privire la cresterea limitelor datoriei publice; dupa doua zile de proteste, Parlamentul grec a aprobat noul plan de asuteritate care netezeste drumul banilor internationali in Grecia - aceastea sunt principalele stiri din presa economica internationala de joi.

Fondul Monetar International a avertizat cu privire la "socul sever" pe care l-ar putea inregistra pietele financiare in situatia in care Statele Unite nu adopta rapid o modificare a limitelor de imprumut, astfel incat sa poata sa acceseze in continuare bani din resursele internationale.

In cadrul raportului anual cu privire la politica economica a SUA, FMI-ul a citat "rezultatele fiscale nefavorabile" ca fiind unul dintre principalele pericole la adresa stabilitatii economica a SUA, informeaza Financial Times.

"Aceste pericole pot lua forma unor cresteri bruste ale dobanzilor sau chiar retrogradarea ratingului de tara daca politicienii nu ajung la un acord cu privire la cresterea limitelor datoriilor publice", se arata in raportul FMI.

"Situatia ar putea avea urmari globale grave, dat fiind rolul central al titlurilor de stat americane in pietele internationale de bonduri", se mai arata in comunicat.

Trezoreria americana a decalrat ca daca Congresul nu aproba cresterea limitelor datoriilor publice - situata in prezent la 14.300 miliarde de dolari - Statele Unite vor ramane fara bani pentru plata datoriilor si ar putea intra in faliment pe 2 august.

Vezi continuarea pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, cere prudență. Ea a declarat joi, 11 aprilie, că, deși inflația a scăzut mai repede decât spuneau pronosticurile,...
#colaps, #criza financiara, #datorie publica sua, #economie sua, #fmi , #stiri FMI