FMI: Sistemul financiar mondial, departe de a se stabiliza

Marti, 17 Februarie 2009, ora 10:43
1534 citiri
FMI: Sistemul financiar mondial, departe de a se stabiliza

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat astazi pentru France Inter ca sistemul financiar global este departe de a se stabiliza si ca trebuie sa fie intensificate planurile de sustinere a sistemului bancar, scrie AFP.

"Sistemul financiar mondial nu este inca sanatos, prin urmare efectele relansarii nu sunt suficient de importante" , a mai spus Kahn.

Statele au urmat recomandarile FMI cu privire la planurile de relansare economica, desi amploarea acestora a fost ceva mai mica in Japonia, Europa si alte tari.

"Trebuie sa redresam bilanturile contabile ale bancilor, lucru ce nu se rezolva chiar atat de repede", a adaugat presedintele FMI, insistand asupra faptului ca este ingrijorat ca planurile aplicate "merg in directia buna, insa nu suficient de departe".

Strauss-Kahn a spus in ianuarie ca tot mai multe tari vor avea nevoie de sprijin financiar din parte Fondului, in contextul crizei financiare mondiale. Oficialul a avertizat ca FMI ar putea ramane fara bani pentru combaterea crizei financiare, in urmatoarele sase luni.

#criza, #fmi, #plan , #stiri FMI