FMI: Sistemul financiar mondial, departe de a se stabiliza

Marti, 17 Februarie 2009, ora 10:43
1534 citiri
FMI: Sistemul financiar mondial, departe de a se stabiliza

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat astazi pentru France Inter ca sistemul financiar global este departe de a se stabiliza si ca trebuie sa fie intensificate planurile de sustinere a sistemului bancar, scrie AFP.

"Sistemul financiar mondial nu este inca sanatos, prin urmare efectele relansarii nu sunt suficient de importante" , a mai spus Kahn.

Statele au urmat recomandarile FMI cu privire la planurile de relansare economica, desi amploarea acestora a fost ceva mai mica in Japonia, Europa si alte tari.

"Trebuie sa redresam bilanturile contabile ale bancilor, lucru ce nu se rezolva chiar atat de repede", a adaugat presedintele FMI, insistand asupra faptului ca este ingrijorat ca planurile aplicate "merg in directia buna, insa nu suficient de departe".

Strauss-Kahn a spus in ianuarie ca tot mai multe tari vor avea nevoie de sprijin financiar din parte Fondului, in contextul crizei financiare mondiale. Oficialul a avertizat ca FMI ar putea ramane fara bani pentru combaterea crizei financiare, in urmatoarele sase luni.

#criza, #fmi, #plan , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc