FMI si BM evalueaza pentru prima data in istorie economia SUA

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 12:17
1530 citiri
FMI si BM evalueaza pentru prima data in istorie economia SUA

SUA a anuntat ca a apelat, pentru prima data, la un program de evaluare a sistemului financiar lansat de Fondul Monetar Intenational (FMI) si Banca Mondiala (BM) in urma cu zece ani, transmite AFP.

Trezoreria Statelor Unite a indicat ca a transmis Fondului mai multe documente in care sunt prezentate, printre altele, sistemul bancar, bursier, de asigurari si cel de plati, conform Mediafax.

FMI si BM au lansat programul de evaluare in 1999, dupa aparitia crizei asiatice, pentru a oferi statelor membre o analiza profunda a sistemelor financiare.

Statele Unite au privit cu reticenta posibilitatea de a prezenta celor doua institutii financiare internationale o imagine clara a afacerilor interne, insa in 2006 au acceptat sa participe la proiectul FMI si BM.

Anuntul colaborarii cu FMI intervine la cateva saptamani inaintea intalniri de pe 24-25 septembrie, de la Pittsburgh, a liderilor principalelor economii dezvoltate si emergente ale lumii (G20). Sefii de state si guverne din G20 s-au angajat, in aprilie, la Londra, sa coopereze pentru a combate criza mondiala si sa consolideze institutiile financiare internationale.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, cere prudență. Ea a declarat joi, 11 aprilie, că, deși inflația a scăzut mai repede decât spuneau pronosticurile,...
#asigurari, #bancar, #bm, #bursier, #criza, #financiar, #fmi, #mondiala, #sistem, #sua , #stiri FMI