Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI si-a imbunatatit asteptarile legate de evolutia economiei mondiale in 2010

FMI si-a imbunatatit asteptarile legate de evolutia economiei mondiale in 2010

Fondul Monetar International (FMI) si-a imbunatatit marti estimarea privind cresterea economiei mondiale in acest an la 3,9% de la 3,1% anterior si a majorat, totodata, proiectia privind avansul economic al zonei euro la 1% de la 0,3% in proiectia anterioara publicata in octombrie, potrivit AFP, scrie NewsIn.

FMI a avertizat, totodata, ca economia mondiala ar urma sa se mai confrunte cu numeroase riscuri, printre care mentioneaza cresterea datoriei statelor.

Potrivit noii estimari, economia SUA ar urma sa avanseze in acest an cu 2,7%, cu 1,2 puncte procentuale mai mult decat in proiectia anterioara, iar produsul intern brut (PIB) al Chinei ar putea creste in 2010 cu 10%, fata de 9% cat anticipa in octmobrie.

Fondul a estimat ca redresarea economica ramane dependenta de masurile anticriza.

"Nu se vad inca semne de consolidare a cererii private autonome (care sa nu fie indusa de actiunile autoritatilor), cu atat mai putin in cadrul economiilor avansate", precizeaza FMI.

Totodata, Fondul a avertizat guvernele referitor la riscurile de instabilitate legate de datoria publica.

"Tarile in care viabilitatea finantelor publice este din ce in ce mai problematica ar trebui sa conceapa strategii de iesire credibile", a subliniat institutia.

FMI a mai solicitat "conceperea de strategii credibile, care sa permita depasirea sprijinului politicii monetare si prezentarea acestora" pentru a atenua temerile referitoare la inflatie sau o noua instabilitate financiara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 991 ori
Citeste mai multe despreeconomie euro evolutie fmi zona