FMI: Sectorul financiar este ''subtaxat'' si trebuie sa-si plateasca partea din criza

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 10:17
1201 citiri
FMI: Sectorul financiar este ''subtaxat'' si trebuie sa-si plateasca partea din criza

Sectorul financiar este "subtaxat" si trebuie sa plateasca "o parte echitabila" din criza, a estimat joi un purtator de cuvant al Fondului Monetar International (FMI), Gerry Rice, in conditiile in care Europa pregateste o taxa privind tranzactiile financiare.

"Sectorul financiar este subtaxat si trebuie sa plateasca o parte echitabila in scopul de a atenua costul crizei actuale si de a contribui la limitarea costului oricarei viitoare crize", a estimat Rice intr-o conferinta de presa la Washington, exprimandu-si sprijinul fata de initiativa europeana, relateaza AFP.

"O taxa privind tranzactiile este o modalitate de a atinge acest obiectiv", a adaugat el.

Un numar de 11 tari europene, inclusiv Franta si Germania, au cazut de acord pentru a introduce o taxa pe tranzactiile dintre institutii financiare care ar putea aduce intre 30 si 35 miliarde de euro pe an.

Ministrul francez al economiei, Pierre Moscovici, a estimat ca taxa nu va intra in vigoare pana la sfarsitul anului 2014.

Potrivit declaratiilor lui Rice, FMI sustine, de asemenea, si introducerea unei taxe pe "activitatea financiara" si nu pur si simplu pe tranzactii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI taxe sector financiar, #sector financiar suprataxe, #FMI taxa tranzactii financiare , #stiri FMI