FMI se intalneste luni cu sindicalistii din minerit

Luni, 07 Februarie 2011, ora 00:58
1467 citiri
FMI se intalneste luni cu sindicalistii din minerit

Delegatia Fondului Monetar International (FMI) se intalneste luni cu sindicalistii din minerit pentru a discuta problemele din cadrul Companiei Nationale a Huilei (CNH), relateaza Newsin.

Aceasta intrevedere a fost stabilita la cererea sindicalistilor, nemultumiti de decizia ca CNH trebuie restructurata.

Ministrul economiei, Ion Ariton, a declarat marti, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, ca a fost convenit cu Fondul un program de restructurare legat de Compania Nationala a Huilei, urmand ca trei din cele sapte mine sa intre intr-un proces de inchidere.

"Legat de sistemul minier, am ajuns la o concluzie impreuna cu cei de la FMI si CE. Va trebui sa prezentam intr-o perioada relativ scurta, chiar pana la sfarsitul saptamanii, un program de restructurare legat de Compania Nationala a Huilei, unde sunt cele sapte mine. Vrem sa prezentam un program de restructuare a acestui sistem, patru mine sa ramana viabile in continuare, iar trei sa intre intr-un proces de inchidere, pana in anul 2018, cu subventie de la bugetul de stat", a precizat Ariton.

O explozie s-a produs sambata dupa-amiaza in subteranul minei Uricani, in urma careia cinci persoane si-au pierdut viata.

Directorul CNH, Constantin Jujan, a declarat ca este posibil ca cei cinci lucratori care si-au pierdut viata in subteranul minei Uricani in urma unei explozii sa nu fi respectat toate procedurile de interventie.

#sistemul minier, #mina, #explozie mina, #sindicalistii din minerit, #compania nationala a huilei , #stiri FMI