Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI: Revenirea economiei globale a inceput deja

FMI: Revenirea economiei globale a inceput deja

Economistul sef al Fondului Monetar International (FMI), Olivier Blanchard, estimeaza ca "revenirea economiei mondiale a inceput" insa redresarea "nu va fi simpla" pentru ca actuala criza a lasat "cicatrice profunde" pe mai multi ani, relateaza Reuters.

"Revenirea economica a inceput. Pentru a o sustine, vor fi necesare o serie de echilibari, atat in interiorul statelor cat si in ceea ce priveste relatiile intre state", scrie Blanchard intr-un articol, intitulat "Sustinerea revenirii economiei mondiale", ce va fi publicat in numarul din septembrie al revistei "Finance and Development".

"In timpul recesiunilor normale, distructive atat pentru companii cat si pentru piata muncii, lucrurile se redreseaza intr-o maniera previzibila", insa "recesiunea actuala nu este una normala", afirma Blanchard, consilier economic al Fondului si director al Departamentului de studii al acestei institutii.

"Lumea nu trece printr-o recesiune banala. Redresarea nu va fi simpla. Criza a lasat cicatrice profunde care vor avea consecinte atat asupra cererii cat si asupra ofertei, pentru multi ani", a averizat Blanchard.

Blanchard, de nationalitate franceza ca si directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este specialist in macroeconomie si fost profesor la MIT.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1347 ori
Citeste mai multe desprefmi revenire economie criza