Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI reia negocierile cu Romania

FMI reia negocierile cu Romania

Acordul cu Romania nu a fost anulat, chiar daca cea de-a doua si a treia analiza a aranjamentului nu pot fi finalizate in acest moment, iar conducerea FMI isi mentine disponibilitatea pentru consultari in cazul in care Guvernul decide sa schimbe actualul pachet de politici fiscale si monetare, explica institutia financiara, dupa doua zile de la declaratiile facute de Emmanuel van der Mensbrugghe, negociatorul-sef al FMI pentru Romania.Misiunea FMI a concluzionat ca acordul este off-track, acest lucru insemnand ca politicile aplicate de guvern nu sunt in conformitate cu obiectivele acordului stand-by de a reduce inflatia, a limita dezechilibrele externe si de a promova cresterea economica.

Potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, A"tinta de inflatie calculata de FMI e nerealista, chiar daca obiectivele noastre si cele ale FMI sunt aproape identice. Difera doar politicile pe care dorim sa le avem in vedereA", a mai spus el. A"Nu trebuie sa avem un comportament fatalist fata de abandonarea acordului cu Fondul. Avem obiective apropiate, dar avem divergente de politici. E nevoie insa de o mai mare responsabilizare a politicilor fiscale si monetare pe care dorim sa le aplicamA", a mai spus guvernatorul BNR. A"Deficitul de cont curent constituie pentru noi o adevarata problema, dar nu atat de neagra si, oricum, nu se poate rezolva numai prin politici fiscaleA", a mai spus Isarescu.

Gandul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 949 ori