FMI propune un plan de actiune impotriva crizei datoriilor

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 17:33
1127 citiri
FMI propune un plan de actiune impotriva crizei datoriilor

Fondul Monetar International ar putea interveni pe pietele indatorate, in plus fata de fondul de salvare a zonei euro, si se asteapta ca al doilea pachet de salvare sa fie modificat, potrivit declaratiilor lui Antonio Borges, director al departamentului european al FMI.

Miscarea ar veni in ajutorul tarilor precum Spania sau Italia, care se confrunta cresteri tot mai mari ale creditarii pe pietele de capital. Borges sustine ca aceste tari au o problema de credibilitate pe piete, mai degraba decat de insolventa, iar interventiile FMI ar putea spori increderea in ele, potrivit The Wall Street Journal.

Achizitiile FMI de eurobonduri pe piata secundara ar oferi un "element in plus de credibilitate, datorita conditiilor impuse de FMI" si ar atrage mai multi investitori, a declarat oficialul FMI.

Liderii zonei euro au ajuns la un consens in luna iulie, acela ca puterea mecanismului lor de ajutorare, Fondul European de Stabilitate Financiara, ar trebui sa fie marit si ar trebui sa i se permita sa intervina pe pietele secundare de bonduri. Toate parlamentele europene au fost de acord, mai putin Slovacia si Olanda, care ar trebui sa se puna de acord la sfarsitul acestei luni.

#fmi, # criza datoriilor, # fmi inteventie criza , #stiri FMI