FMI nu mai are bani pentru imprumuturi!

Joi, 18 Februarie 2010, ora 11:45
1232 citiri
FMI nu mai are bani pentru imprumuturi!

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca va incepe in curand sa vanda 191,3 tone de aur, pentru a strange resursele necesare acordarii de imprumuturi.

Traderii considera ca institutia financiara internationala ar putea cauta cumparatori printre bancile centrale din Asia, precizeaza Mediafax.

"Nu va fi o surpriza daca banca centrala a Indiei sau alte asemenea institutii din Asia opteaza pentru aurul FMI. Dupa criza financiara globala, toata lumea stie ca nu este de dorit detinerea pe termen lung de rezerve mari in valuta, indiferent de provenienta. Toti incearca sa diversifice", a declarat analistul Bank of Baroda Rupa Rege Nitsure.

Pretul aurului a crescut cu peste 20% in ultimii doi ani.

Vanzarea pe piata deschisa face parte dintr-un program lansat anul trecut de FMI pentru a strange resurse si va fi efectuata treptat, pentru a se evita producerea de turbulente pe piata aurului.

Fondul a anuntat anul trecut ca va vinde 403,3 tone de aur, cantitate echivalenta cu o optime din totalul rezervelor, pentru a diversifica sursele de venituri si a asigura credite ieftine pentru statele sarace.

Pana in prezent, metalul pretios nu a fost disponibil decat pentru bancile centrale.

India, cel mai mare consumator de aur al lumii , Insulele Mauritius si Sri Lanka au achizitionat, in total, 212 tone din aurul vandut 

#fmi, # bani, # imprumuturi, # rezerve aur , #stiri FMI