Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI nu este ingrijorat de capacitatea Romaniei de a rambursa datoria

FMI nu este ingrijorat de capacitatea Romaniei de a rambursa datoria

Nu exista preocupari la nivelul FMI cu privire la capacitatea Romaniei de a rambusa datoria contractata, spus, luni seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks. Acesta a adaugat ca este interesul FMI sa ajute Romania sa creasca, pentru a putea da banii inapoi, relateaza NewsIn. 

"Nu cred ca exista preocupari majore la nivelul FMI cu privire la capacitatea Romaniei de a rambusa datoria contractata.

Sa ne aminitim faptul ca FMI este o organizatie nonprofit. Noi nu suntem acolo pentru a face profit, ci pentru a ajuta tarile membre.


Asa cum a spus domnul Szekely, cel mai bun mod de a te asigura ca primesti banii inapoi este sa ajuti tara sa creasca. Nu este niciun interes divergent", a precizat Franks.


In legatura cu posibilitatea restructurarii datoriei Romaniei, acesta a adaugat ca rata datoriei in PIB, pentru Romania, este inca mica, comparativ cu standardele internationale.


"Este gestionabila si nu cred ca trebuie sa avem in vedere restructurarea datoriei.


Sa ne amintim ca restructurarea datoriei poate dura foarte mult timp si poate fi extrem de dureros din punct de vedere economic.


Romania trebuie sa evite aceasta posibilitate cu orice pret.


Eu nu cred ca exista pericolul de a se face aceasta restructurare, pentru ca Romania are o rata mica a datoriei in PIB", a spus seful misiunii FMI. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 868 ori