Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI, multumit de cheltuielile facute de companiile detinute de ME

FMI, multumit de cheltuielile facute de companiile detinute de ME

Cele trei companii din subordinea Ministerului Economiei monitorizate de Fondul Monetar International (FMI) s-au incadrat in cheltuielile de personal stabilite, a declarat joi reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, la incheierea discutiilor cu ministrul Ion Ariton, informeaza Mediafax.

"Nu am discutat in amanunt despre restructurarea acestor companii, dar pana in luna septembrie acestea s-au incadrat in bugetele de venituri si cheltuieli", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Cele trei societati monitorizate sunt Termoelectrica, Compania Nationala Huilei si Electrocentrale Bucuresti.

Un alt subiect discutat cu oficialii FMI a fost masurile de eficientizare a activitatii operatorilor economici, printre acestea numarandu-se vanzarea pachetelor minoritare sau majoritare de actiuni detinute de minister la unele companii, reorganizarea unor companii in vederea privatizarii sau recapitalizarea unor societati prin atragerea de investitii in urma constituirii de societati mixte.

Totodata, in intalnire a fost abordat si stadiul procesului de valorificare a surplusului de certificate de emisii de gaze cu efect de sera.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1102 ori
Citeste mai multe desprefmi cheltuieli companii minister economie