FMI: Majorarea TVA nu a sporit incasarile la buget

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 15:22
1663 citiri
FMI: Majorarea TVA nu a sporit incasarile la buget

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, considera ca majorarea TVA la 24% nu a dus la o crestere a incasarilor la buget din cauza capacitatii de administrare reduse a Guvernului, a declarat presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci, la finalul discutiilor cu reprezentantii Fondului, informeaza NewsIn.

"Jeffrey Franks a recunoscut ca din cauza capacitatii de administrare reduse a Guvernului, majorarea TVA nu a dus la o crestere a incasarilor la buget.

Franks a mentionat ca si-ar dori o tara cu o baza mare de impozitare si cu o fiscalitate mai redusa, dar se pare ca mingea se afla in curtea Guvernului, care nefiind in stare sa reduca gradul de evziune in toate domeniile, inclusiv pe piata fortei de munca, nu poate relaxa fiscalitatea", a mentionat Coraci.

In ce priveste modificarea Codului Muncii, Coraci a mai spus ca reprezentantul Organizatiei Internationale a Muncii (OIM) a sustinut in cadrul discutiilor de miercuri de la Consiliul Economic si Social ca nimeni nu trebuie sa considere ca modificarea legislatiei muncii va fi intrument de dezvoltare sau de crestere economica in Romania, ci dimpotriva, daca aceste modificari se vor face fara acordul partenerilor sociali, cu tulburari sociale, asta s-ar putea sa aiba un efect pervers si sa duca la continuarea crizei in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#majorarea TVA, #fmi, #incasari buget, #coraci , #stiri FMI