FMI, ingrijorat de nivelul deficitului bugetar

Marti, 30 Martie 2010, ora 15:52
1163 citiri
FMI, ingrijorat de nivelul deficitului bugetar

Deficitul bugetar al Romaniei din primele doua luni ale acestui an este ingrijorator, dar FMI se asteapta ca Ministerul de Finante sa corecteze acest decalaj in martie, a spus marti seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit NewsIn.

"Incasarile bugetare pentru primele doua luni au fost mai slabe decat ne-am asteptat, iar cheltuielile au fost mai mari, iar aceasta combinatie ne ingrijoreaza, dar sunt convins ca Ministerul de Finante va lucra din greu in martie pentru a corecta acest decalaj", a spus Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Bugetul general consolidat al Romaniei a inregistrat un deficit de 5,8 miliarde lei pana la finalul lunii februarie, respectiv de 1,1% din produsul intern brut (PIB), dupa ce in ianuarie reusise sa aiba un usor excedent, de 15,3 milioane lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice.

Romania s-a angajat sa se incadreze in acest an intr-un deficit bugetar de 5,9% din PIB, dupa ce in 2009 deficitul bugetului general consolidat a fost de 36,4 miliarde lei, usor sub tinta convenita cu Fondul Monetar International in cadrul acordului stand-by.

FMI a fixat deja primele doua tinte trimestriale de deficit autoritatilor de la Bucuresti, in cadrul obiectivului principal de a reduce deficitul bugetar la 5,9% din produsul intern brut (PIB) in acest an, de la 7,2% anul trecut.

Pentru finalul lui martie, tinta de deficit bugetar este de 8,25 miliarde lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#bugetar, #deficit, #fmi, #reducere, #tinta , #stiri FMI