Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI incepe marti o noua vizita de evaluare in Romania

FMI incepe marti o noua vizita de evaluare in Romania


O Misiune a Fondului Monetar International va face o vizita la Bucuresti, in perioada 22 octombrie - 5 noiembrie 2013, pentru discutii privind evaluarea Acordului Stand-By cu Romania, care a fost aprobat pe 27 septembrie 2013, de Boardul Fondului.

"Misiunea va discuta cu autoritatile romane evolutiile economice recente si prioritatile reformei economice. Misiunea FMI, condusa de Andrea Schaechter, va avea loc in comun cu echipe ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale si pe langa autoritati, vor avea loc intalniri cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, ai bancilor si cu organizatii ale societatii civile. Rezultatele vor fi facute publice la sfarsitul misiunii", arata un comunicat emis de reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Boardul Fondului Monetar International a aprobat, pe 27 septembrie, scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile romane pentru incheierea unui nou acord de tip preventiv in valoare de aproximativ doua miliarde de euro, pentru o perioada de doi ani, la care se adauga alte doua miliarde de euro de la Comisia Europeana.

Acesta este al treilea acord solicitat de Romania Fondului Monetar International, de la declansarea crizei economice. Primul a fost incheiat in 2009, iar al doilea, de tip preventiv, in 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1358 ori