FMI, Grecia si membrii zonei euro decid daca dezvaluie cuantumul ajutorului total

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 10:25
1437 citiri
FMI, Grecia si membrii zonei euro decid daca dezvaluie cuantumul ajutorului total

Fondul Monetar International (FMI), guvernul elen si statele zonei euro vor decide in urmatoarele zile daca este indicat sa dezvaluie valoarea totala a ajutorului pe care Grecia il va primi in urmatorii trei ani, a declarat ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, citat de AFP, precizeaza Mediafax.

"Daca in final se va conveni ca este mai bine sa se publice valoarea totala la care va ajunge ajutorul acordat Greciei pe durata a trei ani, noi (statele din zona euro - n.r.) ne vom adapta acestui program", a afirmat Salgado. Spania detine, in prezent, presedintia UE.

Partenerii europeni ai Greciei au promis statului un ajutor financiar de 30 de miliarde de euro in primul an, care va fi suplimentat cu fonduri de 15 miliarde de euro acordate de FMI.

Comisia Europeana, guvernul elen si FMI au demarat saptamana trecuta discutii pentru a decide conditiile accesarii mecanismului de sprijin.

Fondul, Grecia si mai multe state europene vor ca ajutorul sa fie acordat rapid, insa Germania este reticenta "in a semna un cec in alb", potrivit autoritatilor de la Berlin.

#ajutor, #euro, #fmi, #grecia, #zona , #stiri FMI