Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI evalueaza din nou Romania - 20 Iunie 2011

FMI evalueaza din nou Romania - 20 Iunie 2011

Prima evaluare a acordului stand-by de tip preventiv incheiat de Romania cu Fondul Monetar International cu Romania va avea loc vineri, se arata pe site-ul oficial al institutiei financiare, unde se arata ca tot atunci va fi evaluata si solicitarea de modificare a unor criterii de performanta, conform Mediafax.

Romania a incheiat in luna martie un nou acord stand-by cu FMI, de tip preventiv, pe doi ani, cu o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde euro), respectiv 300% din cota pe care o are la Fond.

Acordul va fi insotit de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.


Prima evaluare sub noul acord a fost incheiata pe 9 mai, cand seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, declara ca reprezentantii institutiei financiare internationale au ajuns la un acord cu Guvernul privind politicile economice din intelegere, iar scrisoarea de intentie urmeaza sa fie analizata de board-ul FMI la sfarsitul lunii iunie.


Romania a avut in derulare, in ultimii doi ani, un acord de finantare externa de 20 miliarde euro incheiat in martie 2009 cu FMI, UE, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1055 ori
Citeste mai multe despreacord fmi romania fmi romania